2020-08-26 10:45:37• hírek • Agerpres

Három lehetséges forgatókönyv a beltéri kulturális programok engedélyezésére

illusztráció / pexels.com
illusztráció / pexels.com

A kormány három forgatókönyvet fontolgat a beltéri kulturális események engedélyezésére - közölte kedd este Bogdan Gheorghiu kultúráért felelős miniszter.

Gheorghiu a Facebookon tájékoztatott arról, hogy az illetékesek e hét folyamán eldöntik, milyen feltételek mellett nyithatják meg kapuikat a színház-, koncert- és mozitermek, "reményei szerint" már szeptember 15-étől . Ehhez más országok, például Németország példáját is szem előtt tartják. 'Az általunk javasolt stratégia szerint a beltéri kulturális események újbóli beindulását az egyes megyékben fennálló járványhelyzettől tesszük függővé' - írta a miniszter.

Három forgatókönyvet tart valószínűnek:

  • Az előadótermek ülőhelyei 100%-os kapacitással elfoglalhatók;
  • Az előadótermek ülőhelyei 66%-ban foglalhatók el úgy, hogy a családtagok és maximum 3 fős csoportok egymás mellett ülhetnek;
  • Továbbra is életben marad a beltéri előadások megszervezésére vonatkozó tiltás.


Gheorghiu hozzátette, a szaktárca szeretné, ha a lakosság újból látogathatná a zárt terű kulturális rendezvényeket, de az emberek egészségének veszélyeztetése nélkül. Spanyolország helyzetéről is említést tett, ahol túl korán engedélyezték a hatóságok a mozik újbóli megnyitását, és ez az esetszámok ugrásszerű növekedéséhez vezetett, így ismét fel kellett függeszteni a beltéri előadásokat.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: